PressPressmeddelandenKungsängen i Nora öppnar ny gruppbostad i Örebro

Kungsängen i Nora öppnar ny gruppbostad i Örebro

Kungsängen i Nora, som är en del av Team Olivia, öppnar upp dörrarna till ytterligare en nyproducerad gruppbostad med särskild service enligt LSS. Bostaden ligger i Ekeby-Almby i Örebro med beräknad inflyttning i augusti 2019.

Boendet vänder sig till vuxna personer med funktionsnedsättning, autism och autismliknande tillstånd som omfattas av LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Boendet består av sex modernt utformade och ljusa lägenheter på ett plan med egna uteplatser och gemensam lounge för social samvaro. Fastighetsägaren Emrahus har byggt och utvecklat gruppbostaden i samråd med experter såsom psykologer och en neurodesigner.

– Vi är väldigt stolta över vår nya gruppbostad och det känns fantastiskt att kunna erbjuda ytterligare sex personer egna lägenheter i en trivsam miljö. Eftersom det råder brist på specialiserade omsorgsboenden i kommunerna känns det bra att vi investerar i framtidens LSS-bostäder. På så sätt kan vi erbjuda fler individer kvalitativa och individuellt anpassade bostäder utifrån deras behov, säger Nicklas Falk, VD Kungsängen i Nora.

– Team Olivia fortsätter att rusta Sverige med nya moderna boenden av hög kvalitet för samhällets mest behövande. Den nya verksamheten ingår i ett pärlband av boenden som Team Olivia kommer öppna de närmaste åren, kommenterar Maléne Smedberg, Affärsenhetschef LSS och demensboende.

Kungsängen i Nora har i och med öppnandet av den nya gruppbostaden totalt 13 gruppbostäder och två dagliga verksamheter.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Nicklas Falk, VD Kungsängen i Nora AB, +46 58755 29 68, nicklas@kungsangensgruppboende.se

Maléne Smedberg, Team Olivia, Affärsenhetschef LSS och demensboende, +46 70 665 56 71, malene.smedberg@teamolivia.se

KORT OM TEAM OLIVIA
Team Olivia är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med tjänster inom bland annat personlig assistans, individ- och familjeomsorg och hemomsorg. Vi finns nära våra kunder på över 200 platser i Sverige, Norge och Danmark. Våra cirka 13 000 medarbetare arbetar för att göra varje enskilt liv rikare och mer värdigt, varje dag.
Läs mer på www.teamoliviagroup.se