PressPressmeddelandenOlivia Omsorg öppnar ny gruppbostad i Enköping

Olivia Omsorg öppnar ny gruppbostad i Enköping

Olivia Omsorg, som är en del av Team Olivia, öppnar en ny gruppbostad enligt LSS i Enköping med inflyttning från januari 2019. Den nya verksamheten är en av Team Olivias satsningar för att stödja samhällets ökande behov av specialiserade omsorgsboenden.

Olivia Omsorg har beviljats tillstånd av IVO (Inspektionen för vård och omsorg) att öppna en nyproducerad gruppbostad med särskild service enligt LSS 9:9. Boendet vänder sig till vuxna med förvärvad hjärnskada och är beläget i Lillkyrka i Enköpings kommun, cirka 50 minuter från Stockholm och nära kommunikationer till Enköping. Gruppbostaden består av sex modernt utformade och ljusa lägenheter samt gemensamhetsutrymmen. Samtliga ytor är tillgänglighetsanpassade för såväl fysisk som psykisk funktionsnedsättning. Boendet färdigställdes i december 2018 med planerad inflyttning från januari 2019.

– Jag ser oerhört mycket fram emot att öppna en verksamhet för denna specifika målgrupp, som tyvärr ibland blir lite osynlig. Vi har lång erfarenhet av att jobba med personer med förvärvad hjärnskada och vet att det finns en stor efterfrågan av den specialistkompetens vi kommer erbjuda här. Det lantliga läget i Lillkyrka känns optimalt för dem som har behov av en lugn och stillsam omgivning men med närhet till både Enköping och Stockholm, säger Erika Björkholm, VD Olivia Omsorg.

– Det råder brist på specialiserade omsorgsboenden i kommunerna. Eftersom vår målsättning är att kunna erbjuda fler individer kvalitativa och individuellt anpassade boenden, ser vi fram emot att öppna vårt nya moderna boende i Enköping med närhet till både natur och stadsliv, säger Maléne Smedberg, Affärsenhetschef för LSS och demens på Team Olivia.

Olivia Omsorg bedriver idag entreprenader i Stockholm och Uppsalaområdet. Totalt 24 entreprenader inom LSS, gruppbostäder, servicebostäder och dagliga verksamheter. Den nyöppnade gruppbostaden blir Olivia Omsorgs första verksamhet i egen regi.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Erika Björkholm, VD Olivia Omsorg, +46 70 787 18 45, erika.bjorkholm@oliviaomsorg.se
Maléne Smedberg, Team Olivia, Affärsenhetschef LSS och demensboende, +46 70 665 56 71, malene.smedberg@olivia.se

KORT OM TEAM OLIVIA
Team Olivia är ett ledande omsorgsföretag med tjänster inom bland annat personlig assistans, individ- och familjeomsorg och hemomsorg. Vi finns nära våra kunder på över 200 platser i Sverige, Norge och Danmark. Våra drygt 12 000 medarbetare arbetar för att göra varje enskilt liv rikare och mer värdigt, varje dag. Läs mer på www.teamoliviagroup.se