PressPressmeddelandenTeam Olivia utser Ola Klingenborg till ny VD och koncernchef

Team Olivia utser Ola Klingenborg till ny VD och koncernchef

Styrelsen för omsorgsföretaget Team Olivia har utsett Ola Klingenborg till ny VD och koncernchef. Ola Klingenborg kommer närmast från en roll som Nordeuropachef för Clear Channel och tillträder senast den 4 mars.

– Vi är mycket glada över utnämningen av Ola Klingenborg som ny VD och koncernchef för Team Olivia. Ola har ett tydligt fokus på ett verksamhetsnära ledarskap, affärsutveckling och digitala processer för att nämna några av hans starka sidor. Han har också stor erfarenhet av att leda bolag i tillväxt såväl nationellt som internationellt. Vi i styrelsen är övertygade om att Ola Klingenborg kommer skapa mycket goda förutsättningar för att god omsorg ska fortsätta växa med Team Olivia, säger Gunnel Duveblad, styrelseordförande i Team Olivia.

– Team Olivia är ett av de snabbast växande omsorgsföretagen i Norden och det ska bli spännande att vara med och forma den fortsatta resan. Det är främst Team Olivias viktiga samhällsroll, starka kultur och engagerade medarbetare som vill göra skillnad, som fick mig att ta detta steg. Team Olivia verkar på en fragmenterad och spännande marknad där behovet av individanpassad och kvalitativ omsorg ökar, vilket gör uppdraget att framtidssäkra koncernen otroligt viktigt. Jag ser fram emot att göra detta tillsammans med alla våra medarbetare som arbetar i de drygt 50 lokala bolag som ingår i Team Olivia, säger Ola Klingenborg.

Ola Klingenborg kommer närmast från en roll som Nordeuropachef för den internationella medie- och stadsinfrastrukturkoncernen Clear Channel har dessförinnan haft ledande befattningar inom Bonnier-koncernen samt arbetat för McKinsey & Co. Ola Klingenborg är jur.kand och civilekonom från Lunds Universitet. Ola Klingenborg tillträder sin roll som VD och koncernchef för Team Olivia senast den 4 mars, 2019.

Dan Olsson, som varit koncernchef sedan 2015, har lämnat Team Olivia för att anta nya utmaningar utanför koncernen.

– Vi till tacka Dan Olsson för hans bidrag till Team Olivias utveckling och önskar honom all lycka i hans framtida uppdrag, säger Gunnel Duveblad styrelseordförande i Team Olivia.

CFO Markku Onnela är tillförordnad VD och koncernchef fram till Ola Klingenborgs tillträde.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:
Gunnel Duveblad, Styrelseordförande, Team Olivia, +46 70 667 67 00
Markku Onnela, CFO och tf VD, Team Olivia, +46 70 659 99 50

KORT OM TEAM OLIVIA
Team Olivia är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med tjänster inom bland annat personlig assistans, individ- och familjeomsorg och hemomsorg. Vi finns nära våra kunder på över 200 platser i Sverige, Norge och Danmark. Våra nästan 13 000 medarbetare arbetar för att göra varje enskilt liv rikare och mer värdigt, varje dag.
Läs mer på www.teamoliviagroup.se